Cílem projektu Zahrada v přírodním stylu bylo doplnění herních prvků do zahrady v areálu MŠ Chalabalova 2, která je součástí ZŠ a MŠ Chalabalova.

Nové učební, herní a přírodní prvky doplnily vhodně stávající prostor zahrady. Na zahradě mají děti nově k dispozici tři Tee-pee, které využívají jako vhodná zákoutí ke svým hrám. Domeček se zelenou střechou pak skýtá dvě možnosti. Jednak o tuto stavbu pečovat pravidelným zaléváním, ale i ke hrám dle fantazie dětí. Dva smyslové chodníčky najdou své uplatnění zejména v jarních a letních měsících, kdy je děti mohou využívat tzv. bosou nohou. Vrbové stavby jsou pak dalším vhodným úkrytem pro děti, a to nejen před slunečnými paprsky. Prolézačka Brouk vede děti k procvičování tolik potřebné obratnosti. Herní a didaktický prvek Dendrofon děti využívají k rozvoji sluchového vnímání. Zahradu doplnil i jeden ovocný strom – konkrétně třešeň, která nahradila její velmi starou „předchůdkyni“, kterou bylo nutno z bezpečnostních důvodů pokácet.

Realizace projektu nám splnila náš dlouhodobý cíl, mít zahradu vybavenou přírodními prvky a tím vést děti k přirozenému učení a jejich rozvoji. Vytváří tak kladný vztah k přírodě a k rozvoji smyslů každého dítěte.

 



 


Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně II



Rovný přístup k předškolnímu vzdělávání ve městě Brně

Chci se dozvědět více o tomto projektu

a

Prevence školní neúspěšnosti na základních školách v městě Brně

Chci se dozvědět více o tomto projektu



Projekt MMB „Angličtina do škol“


Ovoce, zelenina a mléko do škol


Šablony pro MŠ a ZŠ 1

Škola pro všechny – další impulzy

Chci se dozvědět více o tomto projektu


Projekt Chalabalova – nové impulzy